Radiser har en stærk og lidt bitter smag af sennep og peber. Den skarpe smag skyldes indholdet af sennepsolier, som er højest i skallen og mindre i midten.

Sæson

April til oktober.

Anvendelse
Radisen er en velkendt ingrediens i det danske køkken, hvor den har været anvendt i kartoffelsalater og som pynt på smørrebrød i årevis. Den rød-hvide rod anvendes primært rå, hvor den giver et råt og sprødt spark til især federe retter som mayonnaisebaserede salater eller fed fisk som makrel. Den er også en yndet spise til ost og i salater. Radiser findes både i små runde varianter, der er røde udenpå og hvide indeni og i en aflang variant, der både er rød og hvid udenpå. De kræver ikke meget tilberedning, blot en tur under vandhanen og så fjernes rod og top. Er radiserne blevet slatne og gummiagtige, kan de friskes op med en tur i en skål isvand, eller de kan opbevares i en skål vand i køleskabet, så får de det sprøde bid tilbage. Radisen er i familie med den hvide, aflange kinaradise og den rød-hvide ræddike.

Opbevaring
I køleskab, radiserne holder længst, hvis de grønne blade fjernes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *