Radiser har en stærk og lidt bitter smag af sennep og peber. Den skarpe smag skyldes indholdet af sennepsolier, som er højest i skallen og mindre i midten.

Sæson

April til oktober.

Anvendelse
Radisen er en velkendt ingrediens i det danske køkken, hvor den har været anvendt i kartoffelsalater og som pynt på smørrebrød i årevis. Den rød-hvide rod anvendes primært rå, hvor den giver et råt og sprødt spark til især federe retter som mayonnaisebaserede salater eller fed fisk som makrel. Den er også en yndet spise til ost og i salater. Radiser findes både i små runde varianter, der er røde udenpå og hvide indeni og i en aflang variant, der både er rød og hvid udenpå. De kræver ikke meget tilberedning, blot en tur under vandhanen og så fjernes rod og top. Er radiserne blevet slatne og gummiagtige, kan de friskes op med en tur i en skål isvand, eller de kan opbevares i en skål vand i køleskabet, så får de det sprøde bid tilbage. Radisen er i familie med den hvide, aflange kinaradise og den rød-hvide ræddike.

Opbevaring
I køleskab, radiserne holder længst, hvis de grønne blade fjernes.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere