Radicchio

Radicchio findes i flere afskygninger, som smagsmæssigt spænder fra det bitre til det søde. Den mest almindelige herhjemme er den sprøde og lidt bitre verona-radicchio.

Sæson
Importeres hele året.

Anvendelse
Radicchio er den røde, varmblodige diva i salatverdenen og er ganske udbredt i Italien. Ud fra de sprøde, saftige hvide striber i bladene breder sig et bittert, men smukt rødlilla skørt. Radicchio er smuk at blande med grønne salattyper, da den kan være dominerende brugt alene. I Italien er man dog ikke bange for at lade radicchioen spille hovedrollen i salater, hvor den gerne får modspil af parmesan, appelsin eller nødder. Radicchio med appelsinfileter, olivenolie og sprødristede pistacienødder er en smuk vintersalat. Udover at indgå i salater tåler radicchio også at blive bagt i ovnen.

Opbevaring
I køleskab.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER