Sæson
Fås hele året.

Smag
Quinoafrø har en mild smag med noter af nødder. Overfladen kan være let bitter, men denne smag er som oftest fjernet fra producentens side, ellers kan det klares ved at lægge frøene i vand et par timer. Quinoa har en glimrende evne til at optage smag af de øvrige råvarer, der tilberedes sammen med og skaber på den måde sammenhæng i retter.

Anvendelse
Quinoa er ganske simpelt uovertruffen menneskeføde. De små, sandfarvede frø vokser primært i Sydamerika og er umådeligt rige på gode aminosyrer, fedtsyrer og protein. Inkaindianerne anså quinoa for at være en hellig afgrøde, og for den nuværende befolkning i området omkring Andesbjergene er de små korn også en livsvigtig fødevarer, der dækker en stor del af det daglige næringsbehov. Faktisk er næringsindholdet så ideelt i quinoa, at det ligger højt på listen over anbefalede fødevarer for astronauter på rumrejse. Quinoa er botanisk set ikke nogen kornsort, men frø fra amaranth-familien som vokser på rødorange frøstande i gold og saltrig jord. Det lille superfrø kan dog bruges på samme måde som korn. Quinoa kan males til mel og bruges til brødbagning, koges og spises som tilbehør ligesom ris eller bruges i salater. Quinoa indeholder ikke gluten og er derfor yndet af allergikere. Quinoaplantens blade er i øvrigt også spiselige og kan bruges som spinat i salater, stuvninger eller kødretter.

Opbevaring
Tørt.

Hvor kan det købes
I velassorterede supermarkeder og helsekostbutikker.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER