Sæson
Fås hele året.
Smag
Quinoafrø har en mild smag med noter af nødder. Overfladen kan være let bitter, men denne smag er som oftest fjernet fra producentens side, ellers kan det klares ved at lægge frøene i vand et par timer. Quinoa har en glimrende evne til at optage smag af de øvrige råvarer, der tilberedes sammen med og skaber på den måde sammenhæng i retter.
Anvendelse
Quinoa er ganske simpelt uovertruffen menneskeføde. De små, sandfarvede frø vokser primært i Sydamerika og er umådeligt rige på gode aminosyrer, fedtsyrer og protein. Inkaindianerne anså quinoa for at være en hellig afgrøde, og for den nuværende befolkning i området omkring Andesbjergene er de små korn også en livsvigtig fødevarer, der dækker en stor del af det daglige næringsbehov. Faktisk er næringsindholdet så ideelt i quinoa, at det ligger højt på listen over anbefalede fødevarer for astronauter på rumrejse. Quinoa er botanisk set ikke nogen kornsort, men frø fra amaranth-familien som vokser på rødorange frøstande i gold og saltrig jord. Det lille superfrø kan dog bruges på samme måde som korn. Quinoa kan males til mel og bruges til brødbagning, koges og spises som tilbehør ligesom ris eller bruges i salater. Quinoa indeholder ikke gluten og er derfor yndet af allergikere. Quinoaplantens blade er i øvrigt også spiselige og kan bruges som spinat i salater, stuvninger eller kødretter.
Opbevaring
Tørt.
Hvor kan det købes
I velassorterede supermarkeder og helsekostbutikker.