Pomerans

Pomeransen er den intenst parfumerede fætter til appelsinen. Især skallen er meget aromatisk med let bitre noter.

Sæson
Fås hele året.

Anvendelse
Pomerans er en citrusfrugt i familie med appelsinen, og kaldes på engelsk også for bitter orange eller seville orange, fordi den har en let bitter aroma og efter indførslen til Europa blev dyrket i stort omfang omkring Sevilla i Spanien. Mens den almindelige appelsin charmerer med sin syrlige sødme, forfører pomerans med sin parfumerede bitre smag. Ligesom citronen kan dens saft bruges til at skabe syrlighed i en ret, mens skallen parfumerer. Pomerans var blandt de første citrusfrugter, der kom til Europa, og det er derfor ofte pomerans, der hentydes til i opskrifter à l’orange fx er pomerans langt mere velegnet og elegant til and à l’orange end almindelig appelsin. Det kræver også pomerans i gryden at koge en ordentlig appelsinmarmeladen, fordi pomeransen med sin bitterhed og parfume giver et elegant modspil til sukkerets sødme, som almindelig appelsiner ikke kan hamle op med. Herhjemme støder man ofte på pomerans i form af kandiseret pomeransskal, som bl.a. i julens krydrede kager. Pomerans kan også bruges i desserter, hvor man ellers ville have brugt citron fx citronfromage.

Opbevaring
Tørt.

Hvor kan den købes
Velassorterede supermarkeder og specialforretninger.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER