Pighvaren er en af landets bedste spisefisk, dens lyse kød er tykt og saftigt med en god fedme. Den er elsket og hyldet af mange kokke.

Sæson
Fra september til december, men fås hele året. Dog er pighvaren nogle steder fredet fra 1. juni til 1. juli

Prøv fx Pighvar med spidskål og hjertesalat

Anvendelse
Køn er den ikke, den store fladfisk, der kan blive op til en meter i diameter. Den er gråbrun og overstrøet med benknuder på skindet, men det glemmer man alt om, når man sætter tænderne i dens tykke, saftige, hvide kød. Pighvaren er simpelthen én af de bedste spisefisk i de danske farvande og er meget udbredt i det nordlige Atlanterhav. Den store fisk giver nogle gode, store stykker fisk, der egner sig fint til at blive stegt på skindet, til det hvide kød er mørt og saftigt. Den er også velegnet til dampning eller bagning, og pighvarens hoved og ben giver en glimrende fiskefond.

Prøv fx Fiske-slider med sprød søtunge, portobello-remoulade, salturt og spinatblade

Opbevaring
Køl eller frys.

Hvor kan den købes
Hos fiskehandleren.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER