Persillerødder

Persilleroden smager ikke overraskende af persille, og dens top både dufter som og ligner bredbladet persille, hvorimod persillerodens fætter, pastinakken, har en top, der dufter neutralt. Roden har også noter af selleri, men er knap så krydret og kompleks i smagen som sin fætter pastinakken.

Sæson
August til oktober (og resten af vinteren, hvor der er rodfrugter).

Anvendelse
Persilleroden skylles og skrælles, og så ligger mulighederne åbne. Den er fin i suppe, i stuvning, bagt i ovnen, friteret og pureret. Den gør sig til gengæld ikke så godt rå, medmindre den skæres papirtyndt og får selskab af marinade og urter. Prøv at koge persillerødder skåret i små bjælker i letsaltet vand tilsat citron og mariner dem derefter i en persillepesto. Eller lav en fløjlsblød puré af rødderne, rund smagen af med lidt fløde, tilsæt finthakket persille og salt og peber, og server som tilbehør til stegte kammuslinger eller fisk. Persilleroden er i familie med gulerod, pastinak og rødbede, som den også går fint i spænd med. Et fad bagte rodfrugter er solidt og farverigt tilbehør til vintermad.

Opbevaring
I køleskab.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere