Perlehøne

Perlehøne smager som en blanding mellem kylling og fasan. Den er federe end fasan, men med lidt mere smag end en kylling.

Sæson
Fås hele året.

Anvendelse
Perlehønen stammer oprindeligt fra Afrika, men opdrættes nu også i Europa. Den grå- og hvidplettede fugl er kødfuld og fast i kødet, som dog har en tendens til at blive tørt, hvis man ikke passer på. Af samme grund anbefales det at braisere eller grydestege fuglen nænsomt i kort tid med lidt væde som med fordel kunne være hvidvin, bouillon eller fløde. Perlehønen er lys som en kylling og kan stort set klare ligeså alsidig tilbehør og krydring. Man kan fx lade den simre med druer, aprikoser og mandler eller citron, hvidvin, rosmarin og hvidløg.

Opbevaring
Køl eller frys.

Hvor kan det købes
Fås i større, velassorterede supermarkeder.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER