Pâte de fruits med solbær og vanille

Også kendt som ”flæsk”: saftigt og let vingummiagtig konfekt med stor bær-aroma. Du kan sagtens erstatte solbærrene med andre bær, fx hindbær eller passionsfrugt.

Opskrift på ca. 35 stk.

5 dl solbær, frosne og optøede*
3 dl vand
1 dl glukosesirup
1 ¼ dl sukker
6 blade husblas
Olie, til formene
1 dl sukker, til at dyppe konfekten i
1 tsk vaniljesukker

Kom solbær i en tykbundet gryde, og hæld vand over. Lad dem simre under låg i 10 min. Si solbærrene fra. Hæld solbærvandet tilbage i gryden, og tilsæt glukosesirup og sukker. Lad det simre, til massen har nået en temperatur på 122 grader – brug et sukkertermometer til at tjekke**. Læg husblassen i blød i koldt vand i et par minutter. Knug vandet fra husblassen, kom den i den varme masse, og rør godt rundt, til husblassen opløser sig. Lad massen køle af, til den når en temperatur på 70 grader. Beklæd en form med plastfilm, og pensl filmen med olie. Hæld den afkølede masse på formen, og lad den stivne natten over i køleskabet. Vend massen ud på et skærebræt, og skær den i karamelstykker. Bland sukker og vanillepulver i en skål, og rul stykkerne i sukkeret. Opbevar konfekten i en lufttæt beholder.

* I stedet for solbær kan der fx bruges hindbær, kirsebær eller blåbær.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER