De knasende kerner inden i passionsfrugten er dækket af en saftig, gulgrøn gelé, der smager syrligt sødt af mandarin, ananas og bountystrand. Og der er smæk på smagen, selvom hver frugt kun indeholder få skefulde kød.

Sæson
Importeres hele året.

Anvendelse
Passionsfrugten stammer oprindeligt fra Brasilien og har fået sit navn, fordi kristne missionærer mente, at blomsten mindede om Kristus’ sår, da han blev korsfæstet. Siden har den spredt sig og vokser i store dele af troperne, hvor dens eksotiske smag er værdsat. Der findes flere typer passionsfrugt, mest almindelig herhjemme er den runde brunviolette med det rynkede skind, men af og til fås også den orange-gule ovale passionsfrugt. De mørkeviolette er mest intense i smagen. Passionsfrugt kan blot skæres over og spises med en ske direkte af skallen, men kernerne og den smagfulde gelé kan bruges i både det salte og søde køkken. Passionsfrugt kan koges til en skøn dessertsauce med sukker og appelsinjuice og dryppes over mango. Den kan balancere fede cremer baseret på fløde eller mascarpone med sin syrlighed eller blive til skøn sorbet. I Brasilien bruges den i dessertmousse og i en særlig variant af drinken caipirinha. Australierne drypper kernerne over marengs- og flødeskumsbomben pavlova, og i Peru bruges den i cheesecake og ceviche. Prøv cevichen, hvor rå fisk såsom rødfisk, tun eller laks skæres i mundrette bidder og marineres i masser af limejuice, finthakket rød chili, et lille løg, fyldet fra et par passionsfrugter og lidt salt. Lad fisken trække i marinaden i køleskabet, til den skifter fra at være transparent og glasagtig til at se mat og tilberedt ud. Syren fra limefrugterne tilbereder simpelthen fisken. Rør til sidst friskhakket koriander i og server straks.

Opbevaring
Ved stuetemperatur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *