Paranødder

Sæson
Fås hele året.

Smag
Paranødder har masser af fedme i smagen og er milde og søde. Nøddesmagen er ganske let, og konsistensen er først sprød, hvorefter nødden let smuldrer.

Anvendelse
Paranødden stammer fra Sydamerika, især fra Brasilien og hedder af samme grund brazil nut på engelsk. Den bor i en særegen, trekantet skal og kan være en hård nød at knække, bogstaveligt talt. Nødderne vokser på høje træer i regnskoven i en slags forvokset kastanje, der kan være livsfarlig at få i hovedet, når den styrter til jorden. Paranødder indeholder op mod 60 procent fedt og er en delikatesse, der ikke behøver megen tilberedning. De kan spises, som de er som snack, overtrækkes med et tykt lag mørk chokolade eller bruges i kager eller desserter. De kan også hakkes groft og drysses over salat.

Opbevaring
Paranødder skal spises hurtigt, da de pga. deres høje fedtindhold let harskner. Alternativt kan man fryse dem.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER