Sæson
Fås hele året.
Smag
Paranødder har masser af fedme i smagen og er milde og søde. Nøddesmagen er ganske let, og konsistensen er først sprød, hvorefter nødden let smuldrer.
Anvendelse
Paranødden stammer fra Sydamerika, især fra Brasilien og hedder af samme grund brazil nut på engelsk. Den bor i en særegen, trekantet skal og kan være en hård nød at knække, bogstaveligt talt. Nødderne vokser på høje træer i regnskoven i en slags forvokset kastanje, der kan være livsfarlig at få i hovedet, når den styrter til jorden. Paranødder indeholder op mod 60 procent fedt og er en delikatesse, der ikke behøver megen tilberedning. De kan spises, som de er som snack, overtrækkes med et tykt lag mørk chokolade eller bruges i kager eller desserter. De kan også hakkes groft og drysses over salat.
Opbevaring
Paranødder skal spises hurtigt, da de pga. deres høje fedtindhold let harskner. Alternativt kan man fryse dem.