Sæson
Importeres hele året.

Smag
Papayas orange frugtkød er blødt og cremet med en sødmefyldt aroma. Smagen er fattig på syre og friskhed og er i den tungere afdeling.

Anvendelse
Når den er umoden, ligner papaya en stor, grøn forvokset pære, men når den begynder at modnes, bliver den gullig, og den er spiseklar, når den giver efter for et let tryk. Umoden papaya kan syltes til pickles eller bruges i retter, hvor dens sødme ikke passer ind, men ellers er den klart at foretrække moden. Frugten flækkes og skrælles, og de mange sorte kerner kan graves ud med en ske. Kernerne kan dog også spises og har en lidt peberagtig smag. Papaya, især den umodne frugt, indeholder et stof, der har en evne til at mørne kød. Den orange frugt spises som oftest rå, men kan også koges til en pure eller marmelade. Frugten har godt af at få tilsat lidt syre, da den ellers kan virke lidt tung og fad i smagen. Giv den et vrid limesaft og bland den med mere syrlige frugter såsom ananas. Den er dejlig i en frugtsalat med ananas, mango og banan. Top frugtsalaten med en skefuld græsk yoghurt og et drys sprødristede havregryn, og du har en skøn morgenmad eller let dessert, der sender dine smagsløg med ekspresfart til troperne.

Opbevaring
Køligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *