Palmesukker

Palmesukker smager sødt med aromatiske noter af frugt og lys karamel samt en klædelig syrlighed. Det forsvinder nærmest på tungen og blander sig let i maden.

Sæson
Fås hele året.

Anvendelse
Palmesukker er sukker fremstillet ved at inddampe de søde safter fra palmer fx dadelpalmer eller kokospalmer. Det krystalliserer ikke som almindeligt, hvidt sukker, men forhandles som en blød pasta eller i hårde blokke eller kegleformede sukkertoppe. I Indien er palmesukker meget udbredt og kaldes ofte for jaggery eller gur og bruges i bl.a. simreretter og dal til at give et sødligt modspil til krydderierne. Det bruges naturligvis også i det søde køkken til kager og marmelade fx mangomarmelade. Også Asien, Latinamerika og Afrika anvender det søde palmesukker, og det er da også et fint aromatisk alternativ til vores almindelige, hvide sukker. Trods sin lidt sjove konsistens er palmesukker let at have med at gøre, man skærer bare en passende mængde sukker af blokken og smuldrer det i maden, hvor det hurtigt opløses. Den frugtrige syrlighed i palmesukker klæder retter med frugt særdeles godt. En enkelt lille klump i en krydret gryderet er også godt.

Læs også om Sukkerrørskrystaller

Opbevaring
Tørt og i tætsluttende emballage.

Hvor kan det købes
I specialbutikker og asiatiske supermarkeder.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER