Palmekål

Palmekål smager meget aromatisk og let bittert som en blanding mellem grønkål og spinat, men med konsistens i retning af savojkål.

Sæson
August til februar.

Anvendelse
Palmekål lyder meget eksotisk, men vi skal såmænd ikke længere væk end til Italien for at finde dens oprindelsesland. Navnet har den næsten sortviolette kål fået på grund at sit udseende, hvor de lange krøllede blade vokser ud fra stokken som palmeblade. Palmekål minder på mange måder om grønkål og kan anvendes på samme vis. Bladene skylles og hakkes, hvorefter kålen kan stuves, dampes, lynsteges og koges med i varme retter. Den er ikke så god rå pga. dens grove struktur. Prøv at snitte palmekål i strimler og svits den ved hård varme i olivenolie, tilsæt hvidløg, salt og peber og drys med parmesanspåner og persille, når kålen er taget af varmen.

Opbevaring
I køleskab.

Hvor kan den købes
Palmekål kan være svær at opdrive, men prøv hos velassorterede grønthandlere eller i gårdbutikker i sæsonen.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER