Palmekål smager meget aromatisk og let bittert som en blanding mellem grønkål og spinat, men med konsistens i retning af savojkål.
Sæson
August til februar.
Anvendelse
Palmekål lyder meget eksotisk, men vi skal såmænd ikke længere væk end til Italien for at finde dens oprindelsesland. Navnet har den næsten sortviolette kål fået på grund at sit udseende, hvor de lange krøllede blade vokser ud fra stokken som palmeblade. Palmekål minder på mange måder om grønkål og kan anvendes på samme vis. Bladene skylles og hakkes, hvorefter kålen kan stuves, dampes, lynsteges og koges med i varme retter. Den er ikke så god rå pga. dens grove struktur. Prøv at snitte palmekål i strimler og svits den ved hård varme i olivenolie, tilsæt hvidløg, salt og peber og drys med parmesanspåner og persille, når kålen er taget af varmen.
Opbevaring
I køleskab.
Hvor kan den købes
Palmekål kan være svær at opdrive, men prøv hos velassorterede grønthandlere eller i gårdbutikker i sæsonen.