Palmehjerte

Sæson
Importeres hele året.

Smag
Palmehjerte er en sprød grøntsag med en mild, let sødlig smag med noter af nødder, træ og asparges.

Anvendelse
Palmehjerte er den inderste kerne i vilde palmetræers stamme. Selve stammen består af ru fibre, men kernen er spiselig og sprød og betragtes som lidt af en delikatesse – og en ekstravagant en af slagsen, for man er nødt til at fælde hele palmen for at nå ind til den eftertragtede kerne. Palmehjerte benyttes bl.a. i en salat, der kaldes millionærens salat, fordi palmetræet må lade livet, for at delikatessen kan fremskaffes. Til en mere bæredygtig storproduktion af palmehjerter har man dog fremavlet en palmetype, der består af flere stammer. På den måde kan man nøjes med at høste kernen i nogle af stammerne, så palmen derved kan overleve. Palmehjerter produceres i Costa Rica, Hawaii, Brasilien og Florida og kaldes også palmito og distribueres til hele verden på dåse. Palmehjerter kan bruges rå i tynde strimler i salat, de kan dampes, lynsteges eller marineres. De små beige delikatesser indgår i asiatisk samt sydamerikansk mad, og franskmændene er glade for palmehjerter på dåse.

Hvor kan de købes
Palmehjerter forhandles primært på dåse herhjemme. Prøv hos velassorterede supermarkeder og i asiatiske supermarkeder.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER