Sæson
Importeres hele året.

Smag
Okra har en ganske neutral smag med bitre undertoner, der dog bliver kraftigere, jo mere den modner, derfor spiser man fortrinsvis umoden okra.

Anvendelse
Den grønne bælgfrugt stammer oprindeligt fra Afrika og har med slavehandlen spredt sig til Amerika og Sydamerika. Okra er derfor meget brugt i det amerikanske sydstatskøkken – især inden for det kreolske køkken og cajunkøkkenet, hvor den bruges i den legendariske gumbo sammen med løg, tomater, kød og skaldyr samt en heftig krydring. Okra parres ofte med tomater, da den har godt af et lidt syrligt modspil for ikke at blive for fad i smagen. Når man skærer i okraen, afgiver den en mælkelignende saft, som bruges til at jævne supper og gryderetter. Men den skal bruges med forsigtighed, for konsistensen kan nemt blive slimet som tapetklister!

Opbevaring
I køleskab. Okra tåler også at blive frosset.

Hvor kan den købes
Okra kan oftest fås i etniske supermarkeder og grønthandlere.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER