Ørrreden har smukt lyserødt kød, der har en god fasthed og er ret saftigt. Smagen er mild, men karakteristisk, lidt i retning af laks.

Sæson
Ørred fås hele året, men kvaliteten er særdeles god i august til september.

Anvendelse
Ørreden, regnbueørreden eller forellen, som den også kaldes er i familie med laksen og er en meget delikat spisefisk. Den opdrættes i stort omfang i dambrug, men man kan også støde på den ved flere danske kyster. Regnbueørred er en særdeles velsmagende spisefisk med et smukt rosa kød. Den kan både dampes, røges, bages og grilles. Sidstnævnte er den faktisk særdeles velegnet til, da en letrøget smag passer godt til fiskens fedme. Den kan skæres i fileter eller grilles hel. Fyld den blot med citron og krydderurter samt salt og peber og pak den i folie eller bananblade. Grill til kødet er mat og let flaget i konsistensen.

Opbevaring
Køl eller frys.

Hvor kan den købes
Hos fiskehandleren eller i større supermarkeder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *