Ørrreden har smukt lyserødt kød, der har en god fasthed og er ret saftigt. Smagen er mild, men karakteristisk, lidt i retning af laks.

Sæson
Ørred fås hele året, men kvaliteten er særdeles god i august til september.

Anvendelse
Ørreden, regnbueørreden eller forellen, som den også kaldes er i familie med laksen og er en meget delikat spisefisk. Den opdrættes i stort omfang i dambrug, men man kan også støde på den ved flere danske kyster. Regnbueørred er en særdeles velsmagende spisefisk med et smukt rosa kød. Den kan både dampes, røges, bages og grilles. Sidstnævnte er den faktisk særdeles velegnet til, da en letrøget smag passer godt til fiskens fedme. Den kan skæres i fileter eller grilles hel. Fyld den blot med citron og krydderurter samt salt og peber og pak den i folie eller bananblade. Grill til kødet er mat og let flaget i konsistensen.

Opbevaring
Køl eller frys.

Hvor kan den købes
Hos fiskehandleren eller i større supermarkeder.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER