Multebær

Sæson
August til oktober.

Smag
Multebærret har en ganske interessant smag med noter af passionsfrugt, tobak og abrikos.

Anvendelse
Multebærret er noget af en bærdelikatesse med en hel karakteristisk smag, som man ikke finder hos nogle andre bær. Bærret vokser i Norge og Sverige, men i Danmark er klimaet desværre for varmt til, at multebærret trives. Både nordmænd og svenskere holder viden om gode multebær-steder tæt ind til kroppen, da multebær anses som en delikatesse på lige fod med kantareller. Multebærret starter ud som hindbærrødt, men bliver i takt med modningen flot gult. Det er på størrelse med hindbær og er ligeså skrøbeligt. Multebær skal så vidt muligt ikke skylles, og det er bedst at spise dem med det samme. De kan spises rå eller syltes, pureres og koges til saft. Smagen er så særlig, at det er synd at overdøve den med krydderier eller andre smagsgivere. Syltetøj af multebær er dejligt i pandekager med blød vanilleis.

Opbevaring
Køligt. Bærrene kan fryses.

Hvor kan de købes
Multebær kan være svære at opdrive i Danmark, hvor de ikke kan dyrkes. Af og til kan man få dem på frost eller syltet. Ellers skal man til Norge og Sverige for at få fingre i de dejlige bær.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER