Sæsonen er fra april – juni. Den findes i jord, der er meget kalkholdig, og som ikke er sur. Morkler findes også på jord, som er blevet gravet op, jord med stort indhold af grus eller jord som er brændt af.

Smag
Fyldig svampesmag med et strejf af bacon.

Bedst til
Stegt i smør er morkler en himmerigsmundfuld. De smager vidunderligt som tilbehør til kødretter, i risotto, omeletter, pastaretter og hvor du ellers ville bruge svampe. Man kan være heldig af få friske morkler i nogle butikker. Det er mere almindeligt at købe den tørret. Huskeregelen for morkler er, at de ikke må spises rå.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER