Mirabellen har en saftig sursød smag, der dog godt kan have tendens til at blive melet og fad, hvis frugten er overmoden.

Sæson
Juni til juli.

Anvendelse
Mirabellen vokser vildt i mangt et krat over hele landet og drysser rundhåndet sine frugter ned på jorden i juni og juli. Med mirabeller handler det om at slå til, før de gul-røde frugter bliver melede. De er dejlige rå, men vinder ved at blive forædlet til en skøn tærte, sommerligt syltetøj eller en dejlig grød, som serveres med koldt flødeskum. Til syltetøj bruges blot halvt så meget sukker, som der er frugter og en enkelt spiseskefuld vand. Man kan krydre med ingefær, kanel, citronskal eller vanille efter smag og behag og bruge syltetøjet på sprødristet brød med smør eller til pandekager. Prøv også at koge mirabellerne til en krydret sauce med fx løg, hvidløg, ingefær, kanel, eddike, sukker og lidt vand, som kan bruges til fjerkræ. Eller bland mirabeller med cherrytomater, timian, olivenolie, basilikum og frisk mozzarella til en lækker salat.

Opbevaring
I køleskab, men smagen er bedst ved stuetemperatur. Kan fryses.

Hvor kan de købes
Gårdbutikker, grønthandlere og selvpluk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *