Mirabeller

Mirabellen har en saftig sursød smag, der dog godt kan have tendens til at blive melet og fad, hvis frugten er overmoden.

Sæson
Juni til juli.

Anvendelse
Mirabellen vokser vildt i mangt et krat over hele landet og drysser rundhåndet sine frugter ned på jorden i juni og juli. Med mirabeller handler det om at slå til, før de gul-røde frugter bliver melede. De er dejlige rå, men vinder ved at blive forædlet til en skøn tærte, sommerligt syltetøj eller en dejlig grød, som serveres med koldt flødeskum. Til syltetøj bruges blot halvt så meget sukker, som der er frugter og en enkelt spiseskefuld vand. Man kan krydre med ingefær, kanel, citronskal eller vanille efter smag og behag og bruge syltetøjet på sprødristet brød med smør eller til pandekager. Prøv også at koge mirabellerne til en krydret sauce med fx løg, hvidløg, ingefær, kanel, eddike, sukker og lidt vand, som kan bruges til fjerkræ. Eller bland mirabeller med cherrytomater, timian, olivenolie, basilikum og frisk mozzarella til en lækker salat.

Opbevaring
I køleskab, men smagen er bedst ved stuetemperatur. Kan fryses.

Hvor kan de købes
Gårdbutikker, grønthandlere og selvpluk.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER