Makrellen er en tæt fisk med utroligt fedt lysebrunt kød, der har en mild og rund smag.
Sæson
I august til september er den bedst, men den fås hele året.
Anvendelse
Makrellen er en rigtig verdensmand. Den findes både i havet omkring Norge, Danmark og Island men stikker også gerne et smut til Nordafrika, derfor er det en meget brugt fisk i hele Europa. Det er samtidig en utrolig smuk fisk med et blågrønt skær med sorte bølgende aftegninger på siden. Den er normalt 30-40 cm når den fanges, men kan blive op til 60 cm. Makrellens kød er så fedt, at det let harskner, derfor har man udviklet forskellige metoder til at konservere den smagfulde spisefisk. En dejlig og velsmagende metode er røgning, der giver makrellen et guldglitrende skær. Røget makrel smager skønt på rugbrød med lidt kraftigt modspil fra purløg, rødløg, radise eller peberrod. Makrel druknes også i sød tomatsovs og sælges som konserves. Fersk er makrellen særdeles velegnet til grill, da røgsmagen klæder dens fedme. Fyld fx den hele fisk med krydderurter og citron, pak den i folie eller bananblade og læg den på grillen. Den kan også sagtens steges, bages eller dampes.
Opbevaring
Køl eller frys.
Hvor kan den købes
Hos fiskehandleren.