Majs har i århundreder været en af verdens vigtigste fødevarer. Den stammer oprindeligt fra Amerika og Mellemamerika, hvor den udgjorde en vigtig del af indianernes kost. Columbus bragte majsen med sig tilbage til Europa, hvor den søde og næringsrige afgrøde også slog igennem. I Latinamerika bruges majs i cremede supper og til tortillas. Fra Amerika har vi fået majsprodukterne popcorn og cornflakes. I Europa maler italienerne majsen til fint pulver, polenta, som bruges til et grødlignende tilbehør. Den gule majs er den mest almindelige, men majs fås også i lilla, brune og røde nuancer. Majskornene kan skæres fra kolben og spises rå i salater eller som tilbehør. Den gule kolbe kan også koges hel og serveres med smør og salt. Det er let at se, når majsen er færdig, for den skifter farve fra lysegul til varm solgul. Prøv også at grille majskolber og servér med smør, salt og et lille drys røget paprika.

Sæson
Juli til september.

Smag
Majs har en sød, saftig smag med betydelig fedme.

Opbevaring
I køleskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *