Majs har i århundreder været en af verdens vigtigste fødevarer. Den stammer oprindeligt fra Amerika og Mellemamerika, hvor den udgjorde en vigtig del af indianernes kost. Columbus bragte majsen med sig tilbage til Europa, hvor den søde og næringsrige afgrøde også slog igennem. I Latinamerika bruges majs i cremede supper og til tortillas. Fra Amerika har vi fået majsprodukterne popcorn og cornflakes. I Europa maler italienerne majsen til fint pulver, polenta, som bruges til et grødlignende tilbehør. Den gule majs er den mest almindelige, men majs fås også i lilla, brune og røde nuancer. Majskornene kan skæres fra kolben og spises rå i salater eller som tilbehør. Den gule kolbe kan også koges hel og serveres med smør og salt. Det er let at se, når majsen er færdig, for den skifter farve fra lysegul til varm solgul. Prøv også at grille majskolber og servér med smør, salt og et lille drys røget paprika.

Sæson
Juli til september.

Smag
Majs har en sød, saftig smag med betydelig fedme.

Opbevaring
I køleskab.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER