Majroen er i rå tilstand skarp og bitter i smagen, men smagen mildnes ved tilberedning, især hvis den får en skefuld sukker med i kogevandet.

Sæson
Maj til september.

Anvendelse
Majroer er en af de ældste grøntsager og har næret mangt en europæer siden oldtiden. I dag er den dog gået i glemmebogen og kan være svær at opdrive, selvom den er nem at dyrke. Det er en skam, for majroen eller hvidroen, som den også kaldes, er dejligt tilbehør til fx lam, and, svinekød eller andet fedt kød. Den kan spises rå skåret i tynde skiver, hvor den leverer skarphed og bitterhed i en salat. Man kan også skære bund og top af og koge den mør i vand tilsat sukker og derefter mose den. Den kan tilsættes simreretter eller glaseres i lidt smør og sukker, og den hvidlige roe med det violette skær kan også sauteres, dampes, pureres og steges. Ovnbagte majroer er dejlige – især hvis de får selskab af et skvæt olivenolie, lidt hele fed hvidløg, frisk timian samt salt og peber. 10 minutter inden roerne er møre (efter ca. 20-30 minutter ved 200 grader), gratineres de med frisk mozzarella, til osten er smeltet og gylden. Gå efter majroer dyrket i norden, hvor klimaet og regnmængderne sørger for ekstra sødme og sprødhed.

Opbevaring
I køleskab.

Hvor kan den købes
Majroen kan være svær at opdrive, men prøv i velassorterede supermarkeder, grønthandlere og gårdbutikker i sæsonen.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere