Majroen er i rå tilstand skarp og bitter i smagen, men smagen mildnes ved tilberedning, især hvis den får en skefuld sukker med i kogevandet.

Sæson
Maj til september.

Anvendelse
Majroer er en af de ældste grøntsager og har næret mangt en europæer siden oldtiden. I dag er den dog gået i glemmebogen og kan være svær at opdrive, selvom den er nem at dyrke. Det er en skam, for majroen eller hvidroen, som den også kaldes, er dejligt tilbehør til fx lam, and, svinekød eller andet fedt kød. Den kan spises rå skåret i tynde skiver, hvor den leverer skarphed og bitterhed i en salat. Man kan også skære bund og top af og koge den mør i vand tilsat sukker og derefter mose den. Den kan tilsættes simreretter eller glaseres i lidt smør og sukker, og den hvidlige roe med det violette skær kan også sauteres, dampes, pureres og steges. Ovnbagte majroer er dejlige – især hvis de får selskab af et skvæt olivenolie, lidt hele fed hvidløg, frisk timian samt salt og peber. 10 minutter inden roerne er møre (efter ca. 20-30 minutter ved 200 grader), gratineres de med frisk mozzarella, til osten er smeltet og gylden. Gå efter majroer dyrket i norden, hvor klimaet og regnmængderne sørger for ekstra sødme og sprødhed.

Opbevaring
I køleskab.

Hvor kan den købes
Majroen kan være svær at opdrive, men prøv i velassorterede supermarkeder, grønthandlere og gårdbutikker i sæsonen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *