Mælkebøtter

Mælkebøtten har en frisk og let bitter smag. Den smager bedst om foråret, og senere anvendes kun de spæde lysegrønne blade, som stadig smager mildt.

Sæson

Blomstrer fra april til sent i september. Den findes næsten overalt, men vær opmærksom på at plukke mælkebøtter i ’rene’ områder (utrafikerede områder og fra giftfri jord). Så undgår du giftstoffer i din ellers naturlige mad.

Bedst til
Blomsterknopperne kan svitses og blandes i grøntsagsretter eller salater. Bladene kan anvendes som rucola, og blomsterbladene kan tørres og bruges i urtete. De friske blomster er smukke i salater eller som kagepynt. Du kan også lave en herlig saft af blomsterne: Kom 100 g blomster (kun det gule og ikke så meget af det grønne) i en skål sammen med revet skal af 1 økocitron og saften fra citronen. Overhæld blomsterne med 1 l kogende vand, og stil det hele til næste dag. Si nu blomster og citrusskal fra, og kog saften op i en gryde sammen med 400 g sukker. Hæld straks saften på skoldede flasker. Husk at saften skal tyndes op, inden den drikkes.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER