Madbanan

Sæson
Importeres hele året.

Smag
Madbananen smager af banan, bare mindre sødt, derfor er den velegnet i det salte køkken. Den opnår karamelagtige noter, når den steges.

Anvendelse
Madbananen eller plantainen er den noget større fætter til bananen. Den kan ikke spises rå, hvor den er hård, overvældende bitter og kan føre til forstoppelse. Derimod bliver den blød, men ikke smattet, når den skrælles og steges i olie eller smør på en pande og krydres med salt, som de gør flere steder i Latinamerika. Tilberedningen fremmer sødmen i bananen, der dog på ingen måde opnår samme sødme som almindelige bananer. Bananerne kan også skæres i skiver og frituresteges dyppet i tempuradej. Madbananer er dejligt tilbehør til krydrede latinamerikanske retter og til ris og bønner. Eller kogt med i asiatiske risretter såsom nasi goreng.

Opbevaring
Ved stuetemperatur.

Hvor kan de købes
Madbananer kan købes hos etniske grønthandlere eller i asiatiske supermarkeder.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER