Macadamianødder

Sæson
Fås hele året.

Smag
De kuglerunde macadamianødder er milde og ekstremt fede i smagen – nærmest smøragtige med en let nøddearoma. Konsistensen er sprød og porøs.

Anvendelse
Macadamianødden er en kuglerund, hvid lille fedling, der er svær ikke at holde af. Den milde smag og porøse konsistens gør den til en oplagt snack strøet med lidt salt for at holde fedmen i skak. Den er også skøn i tærter og is. Macadamianødden stammer oprindeligt fra Queensland i Australien, men Hawaii står nu for størstedelen af produktionen på verdensplan. De er ofte ristede, når man køber dem, fordi det fremhæver deres sødme. Macadamianødder kan også males fint og puttes i kager eller hakkes fint og drysses over salater og desserter.

Opbevaring
Tørt.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER