Sæson
Importeres hele året.

Smag
Litchi har et saftigt frugtkød, der minder lidt i konsistensen om en spændstig vindrue uden skind, smagen er sart og sød og leder tankerne i retning af melon.

Anvendelse
Litchi, som også kaldes lychees, er en eksotisk frugt, der oprindeligt stammer fra Kina, men som nu dyrkes i store dele af Sydøstasien. Under det noprede, røde læderlignende skind gemmer sig et saftigt cremefarvet frugtkød, som omslutter en lille blank sten. Hverken skind eller sten kan spises, men frugtkødet er dejligt, som det er. Frugten kan også varmes op og laves til frugtsauce, chutney, sirup, is eller sorbet. Når frugten varmes, får den nogle gange et svagt lyserødt skær.

Opbevaring
Ved stuetemperatur i en plastikpose, som blot foldes. Kan fryses.

Hvor kan den købes
Litchi fås i velassorterede supermarkeder og hos etniske grønthandlere.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER