Langen er en torskefisk og minder på mange måder om torsken. Den er lys og mager, men er noget mere fast i kødet.

Sæson
Langen fås hele året, men kvaliteten er især god efterår og vinter fra oktober til januar.

Anvendelse
Er man lidt usikker på det med at tilberede fisk, er langen et rigtigt godt sted at starte. Den gråbrune fiske med det lyse kød er nemlig meget nem at tilberede og bliver ikke så hurtigt tør og sej som andre lyse fisk. Samtidig kan den tilberedes på stort set alle tænkelige måder; dampes, bages, steges, grilles, pocheres og koges. Den anvendelige fisk bruges tillige til tørfisk og klipfisk. Langen har ikke sit navn for ingenting, den hører til blandt de største torskefisk herhjemme og kan nå en imponerende størrelse på op til to meter. Når man støder på langen hos fiskehandleren, er den dog typisk lidt under en meter og ligner en blanding mellem en torsk og en ål. Langen trives i farvandene omkring Danmark, bl.a. i Kattegat og i Nordsøen, men tager også gerne en afstikker til Middelhavet.

Opbevaring
Køl eller frys.

Hvor kan den købes
Hos fiskehandleren.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER