Kvæder både dufter og smager fantastisk aromatisk. Frugten smager parfumeret som en blanding mellem æble og pære, men med noter af te, harpiks og honning. Kvæden smager besk og bittert rå.

Sæson
Juli til december.

Anvendelse
Kvæder er i familie med både æbler og pærer, og den klæder begge fantastisk flot og fremhæver frugternes smag. Den hårde gullige stenfrugt kræver tilberedning i ovn eller ved kogning, før den er spiselig. Rå er den besk og hård. Kvæder kan bages med æbler eller pære i tærter og kager. De kan koges til gelé, kompot eller sirup. Man kan også lave kvædebrød, som er en slags konfekt baseret på indkogt kvædepuré. Kvæden sørger selv for at tykne konsistensen, fordi den indeholder store mængder pektin. Kvædebrød eller -kompot er fremragende sammen med blåskimmelost og andre kraftige oste. Det er synd at krydre kvæden for hårdt, da det overdøver den fine, parfumerede aroma, men lidt vanille og citron klæder kvæde. Prøv også at brygge en te på frisk kvæde i tynde skiver tilsæt lidt honning og hæld kogende vand over.

Opbevaring
Stuetemperatur.

Hvor kan de købes
Kvæder kan købes hos grønthandlere og kan også plukkes i det fri i parker og anlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *