Kvæder både dufter og smager fantastisk aromatisk. Frugten smager parfumeret som en blanding mellem æble og pære, men med noter af te, harpiks og honning. Kvæden smager besk og bittert rå.

Sæson
Juli til december.

Anvendelse
Kvæder er i familie med både æbler og pærer, og den klæder begge fantastisk flot og fremhæver frugternes smag. Den hårde gullige stenfrugt kræver tilberedning i ovn eller ved kogning, før den er spiselig. Rå er den besk og hård. Kvæder kan bages med æbler eller pære i tærter og kager. De kan koges til gelé, kompot eller sirup. Man kan også lave kvædebrød, som er en slags konfekt baseret på indkogt kvædepuré. Kvæden sørger selv for at tykne konsistensen, fordi den indeholder store mængder pektin. Kvædebrød eller -kompot er fremragende sammen med blåskimmelost og andre kraftige oste. Det er synd at krydre kvæden for hårdt, da det overdøver den fine, parfumerede aroma, men lidt vanille og citron klæder kvæde. Prøv også at brygge en te på frisk kvæde i tynde skiver tilsæt lidt honning og hæld kogende vand over.

Opbevaring
Stuetemperatur.

Hvor kan de købes
Kvæder kan købes hos grønthandlere og kan også plukkes i det fri i parker og anlæg.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere