Kumquats

Sæson
November til marts, men importeres hele året.

Smag
I modsætning til mange andre citrusfrugter er kumquats skal sød og parfumeret, mens det saftige indre er surt og let bittert. Både skal og kød kan spises, og frugten spises ofte hel, så den søde skal afbalancerer de sure safter.

Anvendelse
Kumquats kommer oprindeligt fra Kina, hvor den lille, ovale citrusfrugt menes at bringe held og lykke og derfor indgår i rigt omfang i fejringen af det kinesiske nytår. Kumquats spises hele eller skåret i fine, små dekorative skiver. De kan drysses rå over salat eller desserter eller koges til en liflig marmelade med en smuk orange farve. Kumquats kan også skæres midt over og overhældes med vodka, så de afgiver deres fine smag til spiritussen, der efterfølgende kan bruges i drinks. Kumquats er smukke og julede i en salat med rødbeder og nødder med en dressing af appelsinsaft, honning og olivenolie.

Opbevaring
Køligt.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER