Sæson
November til marts, men importeres hele året.
Smag
I modsætning til mange andre citrusfrugter er kumquats skal sød og parfumeret, mens det saftige indre er surt og let bittert. Både skal og kød kan spises, og frugten spises ofte hel, så den søde skal afbalancerer de sure safter.
Anvendelse
Kumquats kommer oprindeligt fra Kina, hvor den lille, ovale citrusfrugt menes at bringe held og lykke og derfor indgår i rigt omfang i fejringen af det kinesiske nytår. Kumquats spises hele eller skåret i fine, små dekorative skiver. De kan drysses rå over salat eller desserter eller koges til en liflig marmelade med en smuk orange farve. Kumquats kan også skæres midt over og overhældes med vodka, så de afgiver deres fine smag til spiritussen, der efterfølgende kan bruges i drinks. Kumquats er smukke og julede i en salat med rødbeder og nødder med en dressing af appelsinsaft, honning og olivenolie.
Opbevaring
Køligt.