Korender

Korender minder om rosiner både i udseende og smag, men korender har dog en noget mere intens parfumeret og karakteristisk smag end rosiner med noter af solbær og karamel – nogle elsker den, andre hader den.

Sæson
Fås hele året.

Anvendelse
Korender og koriander forveksles ofte, men de har faktisk intet til fælles. Det skulle da lige være, at begge er et omdiskuteret krydderi med passionerede fortalere og modstandere. Korender er en art rosiner, der stammer fra Grækenland, nærmere betegnet byen Korinth, og det er her, de har deres navn fra. De er lidt mindre end rosiner, men langt mere intense i smagen. Korender bruges som et lifligt krydderi i brød og kager. Man pynter eksempelvis de safrangule luciabrød med korender, fylder dem i julekage eller remonce til kringle, eller bruger dem i de sprøde korendekager, hvor de giver de lyse kager fine, sorte korendeprikker.

Opbevaring
Tørt.

Hvor kan det købes
Velassorterede supermarkeder og specialforretninger.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER