Korender minder om rosiner både i udseende og smag, men korender har dog en noget mere intens parfumeret og karakteristisk smag end rosiner med noter af solbær og karamel – nogle elsker den, andre hader den.

Sæson
Fås hele året.

Anvendelse
Korender og koriander forveksles ofte, men de har faktisk intet til fælles. Det skulle da lige være, at begge er et omdiskuteret krydderi med passionerede fortalere og modstandere. Korender er en art rosiner, der stammer fra Grækenland, nærmere betegnet byen Korinth, og det er her, de har deres navn fra. De er lidt mindre end rosiner, men langt mere intense i smagen. Korender bruges som et lifligt krydderi i brød og kager. Man pynter eksempelvis de safrangule luciabrød med korender, fylder dem i julekage eller remonce til kringle, eller bruger dem i de sprøde korendekager, hvor de giver de lyse kager fine, sorte korendeprikker.

Opbevaring
Tørt.

Hvor kan det købes
Velassorterede supermarkeder og specialforretninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *