Knurhane

Udbyttet på den lille knurhane er ikke særlig stort, til gengæld er det faste, lyse kød yderst velsmagende. Det har en mild fiskesmag med en god fedme.

Sæson

Juni til august.

Anvendelse
Knurhanen er ikke, som man måske kunne tro, en fugl, men derimod en fisk. Navnet har den fået, fordi den rent faktisk kan knurre ved at sætte svømmeblæren i svingninger, når den vil jage fjender på flugt. Den lidt agressive fremtoning skal man dog ikke lade sig skræmme af, og heller ikke det faktum at der er meget spild i form af ben og hoved i den lille fisk. Kødet er nemlig særdeles velsmagende – og hoved og ben kan man jo koge sig en fond på. Knurhanen er en halvfed fisk, der egner sig fortrinligt til sommerens grill eller vendt i lidt mel og stegt gylden i smør. Den indeholder en del ben, men de er store og til at komme udenom, og kan man ikke leve med dem, så få fiskehandleren til at filetere den lille fisk. Herhjemme findes både grå og røde knurhaner. De røde regnes for at være de bedste, og er derfor også lidt dyrere end de grå, som dog stadig er en fremragende fisk.

Opbevaring
Køligt.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER