Knoldselleri har en intens smag med noter af løvstikke, nødder og peber. Det er en smag, som virkelig skiller vandene – nogle hader den, andre elsker den. Ved tilberedning træder sødmen frem.
Sæson
August til april.
Anvendelse
Knoldselleri, også blot kaldet selleri, er en knudret knold med lange grønne stængler. Stænglerne kan give smag til suppe og bouillon, men det er som oftest selve knolden, der tilberedes. Selleri er rig på stivelse og fiber og skal derfor tilberedes længe nok, ellers risikerer den at blive træet. Den jordede skræl skæres bort – husk også at fjerne de jordfyldte gange inde i knolden, derefter kan det hvide og beige indre koges eller bages. Selleri kan blive helt fløjlsblød, hvis den får tid nok. Den er dejlig i suppe eller pureret som tilbehør til fjerkræ og kød. Selleri kan med fordel krydres med muskatnød, fennikel eller anis. Prøv at skære selleri i bjælker og læg dem i et ildfast fad, dryp med olie og krydr med salt, peber og et godt drys muskatnød. Drys med frisk mozzarella og gratiner i ovnen, til sellerien er blød og osten gylden – det tager ca. 15-20 minutter. Selleri kan også friteres til sellerifritter, der kan spises, som de er eller i salat.
Opbevaring
I køleskab.