Karse er små spirer med en skarp og stærk smag af peber, peberrod og sennep med bitre noter.

Sæson

Juni til august er højsæson, men karse fås og kan dyrkes hele året.

Anvendelse
Normalt når karsen ikke at blive mere end få centimeter høj, før den klippes med en saks og ender sine dage på fx en æggemad, men karse kan faktisk blive op til en halv meter høj med fine hvide blomster, og så er der pludselig noget om 70’er-udtrykket knæhøj karse. Karse har været kendt herhjemme siden vikingetiden og vokser selv i dag i vådt vat i mangt en vindueskarm. De små mørkegrønne spirer med de bleggrønne stængler smager kraftigt og pebret og er derfor godt modspil til retter med fed fisk, creme fraiche, æg og tomat. Karse tåler ikke varme, men er et smagfuldt grønt drys, især på kolde retter. Brug den også i salater, i sandwich, på omeletter, på røget fisk og til rygeost.

Opbevaring
Stuetemperatur.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere