Karse er små spirer med en skarp og stærk smag af peber, peberrod og sennep med bitre noter.

Sæson

Juni til august er højsæson, men karse fås og kan dyrkes hele året.

Anvendelse
Normalt når karsen ikke at blive mere end få centimeter høj, før den klippes med en saks og ender sine dage på fx en æggemad, men karse kan faktisk blive op til en halv meter høj med fine hvide blomster, og så er der pludselig noget om 70’er-udtrykket knæhøj karse. Karse har været kendt herhjemme siden vikingetiden og vokser selv i dag i vådt vat i mangt en vindueskarm. De små mørkegrønne spirer med de bleggrønne stængler smager kraftigt og pebret og er derfor godt modspil til retter med fed fisk, creme fraiche, æg og tomat. Karse tåler ikke varme, men er et smagfuldt grønt drys, især på kolde retter. Brug den også i salater, i sandwich, på omeletter, på røget fisk og til rygeost.

Opbevaring
Stuetemperatur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *