Kammuslinger a la ceviche

I Syd- og Latinamerika er ceviche en populær ret, der laves på alle typer af hvid fisk. Metoden er enkel og består i at dryppe fisken med masser af citron- eller limesaft, hvilket tilbereder fisken og giver den en forfriskende syrlig smag. Her er det de milde og delikate kammuslinger, som får en grundig citrusbehandling og bliver smagt til med chili, forårsløg og koriander – en nem og frisk ret, der egner sig til såvel forret som velkomstsnack med et glas bobler.

Opskrift på forret eller mellemret til 6 pers.

12 store kammuslinger
1 tsk sukker
¾ dl limesaft (ca. 2 lime)
2 spsk ekstrajomfruolivenolie
1 håndfuld koriander, plukket og hakket
1 forårsløg, skåret i tynde skiver
1 rød chili uden kerner, hakket
Salt
1 julesalat, bladene plukket fra hinanden

Fjern musklerne på kammuslingerne. Skær muslingerne i tynde skiver. Rør sukker, lime og olie, til sukkeret er opløst. Vend kammuslingerne med dressingen, koriander, forårsløg og chili. Smag til med salt. Anret cevichen i bladene fra julesalaten, og server straks.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere