Kalvetykkam

Uden ben er kalvetykkammen god til grydesteg, småkød, kød i tern og hakket kød. Det egner sig fint til kalvefrikassé og sammenkogte retter.

Kendetegn
Kødet er lyst, magert og mørt. Tykkammen kan fås både med og uden ben.

Historie
Koen er det næstvigtigste dyr i dansk landbrug, kun overgået af svinet. Alle de europæiske kvægracer nedstammer fra uroksen, der uddøde tilbage i 1600 tallet. Men det er 8000 år siden, at uroksen blev tæmmet, så koen er et af vores allerældste husdyr. Man deler køer op i kødkvæg og malkekvæg, men man kan sagtens spise kød fra en malkeko.

Prøv fx Braiseret kalvetykkam med svampesovs og græskar-kartoffelmos

Dansk kalvekød
Der findes i dag omkring 17 kødkvægsracer i Danmark, og flere er på vej. De senere år er der kommet større fokus på dyrevelfærd og kvalitet i forhold til kalve- og oksekød, og forbrugerne er villige til at betale ekstra for god kvalitet. Dansk kalvekød er kendt for at være en sund og god råvare.

Kalvesteg fra Slagteren på Kultorvet i København (6 pers.)
Du skal bruge 1 kg kalvetykkam, salt og peber, 50 g smør, ½ kg små skalotteløg, ½ kg champignoner, 2 ½ dl bouillon, 2 dl piskefløde, jævning. Gnid kødstykket med salt og peber, pil løg og rens champignon. Smelt ca halvdelen af smørret gyldent i en stegegryde. Brun kødet på alle sider. Tag det op, og brun løgene. Kom kødet tilbage i gryden, og tilsæt halvdelen af bouillonen. Lad kødet stege ved jævn varme i 30 min. Vend, og steg yderligere ca. 30 min, eller til det er færdigt. Bruger du stegetermometer, skal det vise 70 grader, så er det gennemstegt. Rist champignonerne med resten af smørret i en lille gryde, og server ved siden af. Tag stegen op, og kom resten af bouillonen i sammen med fløde. Bring i kog og jævn til sovs. Server med små kogte kartofler.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER