Uden ben er kalvetykkammen god til grydesteg, småkød, kød i tern og hakket kød. Det egner sig fint til kalvefrikassé og sammenkogte retter.

Kendetegn
Kødet er lyst, magert og mørt. Tykkammen kan fås både med og uden ben.

Historie
Koen er det næstvigtigste dyr i dansk landbrug, kun overgået af svinet. Alle de europæiske kvægracer nedstammer fra uroksen, der uddøde tilbage i 1600 tallet. Men det er 8000 år siden, at uroksen blev tæmmet, så koen er et af vores allerældste husdyr. Man deler køer op i kødkvæg og malkekvæg, men man kan sagtens spise kød fra en malkeko.

Prøv fx Braiseret kalvetykkam med svampesovs og græskar-kartoffelmos

Dansk kalvekød
Der findes i dag omkring 17 kødkvægsracer i Danmark, og flere er på vej. De senere år er der kommet større fokus på dyrevelfærd og kvalitet i forhold til kalve- og oksekød, og forbrugerne er villige til at betale ekstra for god kvalitet. Dansk kalvekød er kendt for at være en sund og god råvare.

Kalvesteg fra Slagteren på Kultorvet i København (6 pers.)
Du skal bruge 1 kg kalvetykkam, salt og peber, 50 g smør, ½ kg små skalotteløg, ½ kg champignoner, 2 ½ dl bouillon, 2 dl piskefløde, jævning. Gnid kødstykket med salt og peber, pil løg og rens champignon. Smelt ca halvdelen af smørret gyldent i en stegegryde. Brun kødet på alle sider. Tag det op, og brun løgene. Kom kødet tilbage i gryden, og tilsæt halvdelen af bouillonen. Lad kødet stege ved jævn varme i 30 min. Vend, og steg yderligere ca. 30 min, eller til det er færdigt. Bruger du stegetermometer, skal det vise 70 grader, så er det gennemstegt. Rist champignonerne med resten af smørret i en lille gryde, og server ved siden af. Tag stegen op, og kom resten af bouillonen i sammen med fløde. Bring i kog og jævn til sovs. Server med små kogte kartofler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *