Kakifrugt

Sæson
August til april.

Smag
Kakifrugten har blødt sødt kød med et strejf af bitterhed, som aftager i takt med modningen. Den kan have noter i retning af daddel, abrikos og honning.

Anvendelse
Kakifrugten minder om en orange tomat, men er ikke ligeså saftig. Man går til frugten på samme måde, som man ville gøre med en tomat. Skyller den og skærer den i både, koger den med i retter eller tørrer den. Skallen kan fint spises, men er den meget sej, er det mere delikat at skrælle frugten. Kakifrugten stammer oprindeligt fra Kina og er udbredt i Asien. Den dyrkes også i USA og i Middelhavsområdet. I Israel dyrker man en fætter til kakien, som kaldes sharon-frugt. De to frugter minder meget om hinanden, og det kan være svært at kende forskel, men kakifrugten indeholder typisk lidt kerner, mens sharon-frugten er kernefri. Kakifrugt skal spises, når den er højorange og nærmest overmoden, ellers smager den bittert og kedeligt. Prøv den i frugtsalat, på ostebordet, i salater, i is eller blot som sund snack.

Opbevaring
Køligt, men smagen er bedst ved stuetemperatur.

Hvor kan den købes
Hos etniske grønthandlere eller i større supermarkeder.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER