Jordbærsorbet med geranium fra Ismageriet

En dansk sommerdrøm med et friskt hint af geranium. Har du ikke noget geranium, kan det fint udelades, og du kan evt. tilsætte lidt vaniljekorn i stedet.

Opskrift til 1-1 ½ l is

Sukkerlage:
6 g Melatin eller geleringspulver uden konservering fra Dr. Oetker
370 g sukker
112 g druesukker*
20 g glukose**
490 g vand

Jordbærsorbet:
400 g jordbær, friske eller frosne
100 g sukker
3,6 dl sukkerlage*
2,4 dl vand
Evt. 1 blad fra en duftgeranium, et mynteblad eller anden krydderurt**
½ citron, saften af

Prøv også Rabarbersorbet på rabarbergrød med yoghurtcreme

Sukkerlage: Bland Melatin eller geleringspulver med sukker og druesukker. Kog glukose og vand op i en gryde, og tilsæt sukkerblandingen under konstant omrøring. Kog massen igennem, og opbevar den ved stuetemperatur – den bliver til hård gelé, hvis den kommer på køl.
Jordbærsorbet: Drys sukkeret over bærrene, og lad det stå natten over. Denne råsyltning virker smagsforstærkende, og smagen af jordbærrene bliver kraftigere. Blend jordbær, sukkerlage, vand og geraniumblad, og smag til med citron. Hæld massen gennem en sigte, og kør den på en ismaskine, evt. over flere omgange.

*Se opskrift på hyldeblomstsorbet.
**Brug enten et enkelt frisk blad, og blend det med massen, og lad derefter massen stå i 4 timer eller brug et blad, der har stået i blød i koldt vand natten over, og som ikke behøver at stå i massen i 4 timer inden brug..

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere