Jomfruhummer

Ligesom sin store onkel, hummeren, er jomfruhummere søde og fyldige i smagen med et hint af hav. Ikke mindst er de milde og delikate.

Sæson
Hele året.

Bedst til
Helt friskfangede jomfruhummere smager fortryllende på en glohed grill, hvor de pensles med lidt olie og dryppes med citron. De er også lækre, hvis de kommer en tur i ovnen med lidt hvidløg, hvidvin, persille og smør. Jomfruhummere er også et ekstravagant indslag i en risotto, i en suppe eller på en sprød, enkel salat. Husk, at det kun er halen, man spiser – på enkelte store jomfruhummere kan kløerne dog også være kødfyldte.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER