Iste med citron, appelsin og jasmin

Denne iste har masser af friskhed fra citronen og appelsinen, mens jasminteen giver en let parfumeret og sødlig undertone, som afbalancerer det syrlige fra citrusfrugterne.

Opskrift på 4-6 glas

2 tsk jasminte, i løs vægt eller 1 tepose
1 dl sukker
1 lille citron, skåret i skiver
1 appelsin, skåret i skiver
1 l vand, kogende

Kom te, sukker, citron- og appelsinskiver i en kande eller et stort syltetøjsglas. Hæld kogende vand over, og rør, til sukkeret er opløst. Lad det trække til næste dag i køleskabet. Si isteen, og server med knust is samt tynde skiver citron eller appelsin.

Tip. Isteen holder sig fint et par dage i køleskabet.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER