Ingefærdampet fisk med knas

Fisk pakket ”en papilotte” i bagepapir er en taknemmelig måde at tilberede på, for det går ultrastærkt, og fisken kan krydres med præcis de krydderurter og grøntsager, der lige er ved hånden. Her er det masser af ingefær, koriander, sesamfrø og soja, som giver et asiatisk præg og en liflig duft, når pakkerne åbnes ved bordet.

Opskrift til 4 pers.

4 fiskefiletter, fx multe, sej eller torsk (800 g i alt)
Salt og peber
3 spsk ingefær, revet
4 forårsløg, hakkede
1 bdt koriander, hakket
3 spsk sesamfrø
2-3 spsk soja
2 spsk jordnøddeolie
1 spsk sesamolie
Salt og peber

Dip:
2 dl creme fraiche 18 %
1 citron, saften af
1 spsk sambal oelek
Salt og peber
Evt. lidt sukker

Ved servering:
Peanuts, hakkede
Koriander
Jasminris, kogte

Prøv fx Tortilla med sprød chili-lime-fisk, mango og coleslaw

Drys fisken godt med salt og peber, og læg dem på hvert sit stykke bagepapir, som er stort nok til at blive viklet om fisken og lukket med snor i enderne. Fordel resten af ingredienserne ligeligt mellem de fire stykker fisk, og luk pakkerne grundigt sammen evt. ved at binde snor om enderne, så dampen ikke kan slippe ud (du kan bruge stanniol i stedet). Bag pakkerne i ovnen ved 190 grader i 15 min.
Dip: Rør alle ingredienser sammen, og smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.
Ved servering: Åbn pakkerne ved bordet, så den dejlige duft fra dem kommer alle til gode. Drys med peanuts og koriander, og server med en god portion jasminris.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER