Hvis du elsker at lave mad, så ved du også hvor vigtigt, det er med de rette materialer og indretningen i et køkken. Et køkken skal være funktionelt, praktisk, slidstærkt men også indbydende. Ved at vælge gode og tidløse materialer, så kan du få et køkken, som både er anvendeligt og smukt.

De fleste ønsker at finde materialer, hvor slid ikke viser sig for hurtigt, og som er nemt at gøre rent. Hvis du laver meget mad eller elsker at bage desserter og kager, så er det vigtigt, at rengøringen og oprydningen bagefter ikke føles uoverskuelig. Det skal være hyggeligt at være i køkkenet.

Hvis der er børn i huset, så er det især godt at overveje slidstærke materialer, som kan tåle de nysgerrige, små børnehænder. Køkkenet er ofte et samlingspunkt for familien, og derfor skal det både være rummeligt, anvendeligt og et rart rum at opholde sig i.

Overvej også hvilke vaner og behov du har, når du står i dit køkken. Bruger du for eksempel ofte køkkenmaskiner? Så er det rart, hvis din køkkenbordplade kan tåle, at maskinerne bliver trukket frem og tilbage. Det kan også være en god ide at undersøge om din nye bordplade kan tåle vand fra opvask eller olie og andre fedtstoffer, som nemt kommer, når man laver mad.

Vælg den rigtige køkkenbordplade

Et køkken skal bruges, og derfor er det også vigtigt at vælge den rigtige køkkenbordplade, som kan holde til det slid, der kommer af at bruge noget hver eneste dag. Når du skal indrette køkken, så er det altså en god ide at vælge slidstærke materialer, som både kan tåle fugt og varme.

Der findes mange forskellige materialer, som du kan vælge til din bordplade. Dit valg kommer an på dine behov og ønsker for stilen i dit hjem. Med en træbordplade vil du få et varmere udseende, og hvis træet får den rette behandling, så kan det sagtens blive meget modstandsdygtigt overfor saft, olie og lignende.

En stålbordplade ser mere industriel og moderne ud, og du får et meget rent udtryk i dit køkken. Stål er utroligt nemt at holde, da det er et meget hygiejnisk materiale. En bordplade af kompositsten er meget in, og det er også et slidstærkt materiale. Overfladen er lukket for snavs, pletter og fedt, og bordpladen kan nemt tørres af.

Hos Schmidt får du hjælp og vejledning til at finde de rigtige materialer til dit køkken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *