Sæson
Juni til august, men importeres det meste af året.

Smag
Iceberg smager meget neutralt, det er sprødheden og saftigheden, der er dens særkende. De inderste blade kan dog godt være svagt bitre.

Anvendelse
Det, der er icebergsalatens helt store force, er dens sprødhed. Smagen derimod er ikke noget at skrive hjem om. Derfor har iceberg også godt af at blive blandet med andre, mere smagfulde salattyper som radicchio eller rucola samt at blive indhyllet i en cremet dressing eller vinaigrette. Hvis salatbladene er blevet lidt slappe i det, liver de gevaldigt op efter et bad i iskoldt vand eller en nat i vand i køleskabet. En rigtig 80’er-klassiker er at parre iceberg med fed, lyserød thousand island-dressing, men måske mere klædeligt er en nostalgisk mormor-dressing rystet af piskefløde, citronsaft, sukker og salt.

Opbevaring
Skylles, slynges og opbevares i køleskabet i en plastikpose, som blot foldes, så salaten kan ånde.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER