Sæson
Juni til august, men importeres det meste af året.

Smag
Iceberg smager meget neutralt, det er sprødheden og saftigheden, der er dens særkende. De inderste blade kan dog godt være svagt bitre.

Anvendelse
Det, der er icebergsalatens helt store force, er dens sprødhed. Smagen derimod er ikke noget at skrive hjem om. Derfor har iceberg også godt af at blive blandet med andre, mere smagfulde salattyper som radicchio eller rucola samt at blive indhyllet i en cremet dressing eller vinaigrette. Hvis salatbladene er blevet lidt slappe i det, liver de gevaldigt op efter et bad i iskoldt vand eller en nat i vand i køleskabet. En rigtig 80’er-klassiker er at parre iceberg med fed, lyserød thousand island-dressing, men måske mere klædeligt er en nostalgisk mormor-dressing rystet af piskefløde, citronsaft, sukker og salt.

Opbevaring
Skylles, slynges og opbevares i køleskabet i en plastikpose, som blot foldes, så salaten kan ånde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *