Hyldebær

Hyldebær har en smag, der kan minde om en blanding af blommer og solbær. Smagen er mild, men med en syrlig eftersmag.

Sæson
Juli til september.

Anvendelse
Hen på sensommeren bliver de grønne hyldeskærme fyldt med små, sortlilla bær. Bærrene høstes, skylles og kan trækkes fra stilken med en gaffel. Sørg for at alle blade og grove stængler kasseres, da disse kan være let giftige. Hyldebær spises ikke rå, men skal helst tilberedes, da kernerne kan give ondt i maven og helst skal filtreres fra. Hyldebær kan koges til saft, sirup eller suppe. Hyldebærsuppe med tvebakker, melboller eller arme riddere er en rigtig sensommerklassiker. Prøv også at eddikesylte de grønne bær, der ikke når at modne til små hyldebærkapers.

Opbevaring
Køligt.

Hvor kan de købes
Hyldebær kan meget sjældent købes, men skal selvplukkes i naturen, hvor hylden vokser vildt ved skove, krat, marker og i parker. Hyldebærsaft kan dog købes i supermarkedet året rundt.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER