Hyldebær har en smag, der kan minde om en blanding af blommer og solbær. Smagen er mild, men med en syrlig eftersmag.
Sæson
Juli til september.
Anvendelse
Hen på sensommeren bliver de grønne hyldeskærme fyldt med små, sortlilla bær. Bærrene høstes, skylles og kan trækkes fra stilken med en gaffel. Sørg for at alle blade og grove stængler kasseres, da disse kan være let giftige. Hyldebær spises ikke rå, men skal helst tilberedes, da kernerne kan give ondt i maven og helst skal filtreres fra. Hyldebær kan koges til saft, sirup eller suppe. Hyldebærsuppe med tvebakker, melboller eller arme riddere er en rigtig sensommerklassiker. Prøv også at eddikesylte de grønne bær, der ikke når at modne til små hyldebærkapers.
Opbevaring
Køligt.
Hvor kan de købes
Hyldebær kan meget sjældent købes, men skal selvplukkes i naturen, hvor hylden vokser vildt ved skove, krat, marker og i parker. Hyldebærsaft kan dog købes i supermarkedet året rundt.