Hjemmelavede skumfiduser

Opskrift på skumfiduser ca. 450 g

9 blade husblas lagt i blød i 1,5 dl vand
455 g sukker
1 spsk flydende glykose
2 dl vand
2 pasteuriserede æggehvider
Flormelis, til drys

Opblød husblassen i koldt vand.
Pisk æggehviderne meget stive.
Kog sukker, glykose og vand sammen i en tykbundet gryde – blandingen skal koge til den når 127 grader på sukkertermometeret.
Tag gryden af varmen og opløs de bløde husblasblade samt vandet de har ligget i, i siruppen. Hæld den varme sirup op i en kande og hæld langsomt siruppen i æggehviderne, mens du stadig pisker. Blandingen bliver tyk og skinnende. Bliv ved med at piske i ca. 10 min.
Put bagepapir i en form der ca. måler 20×30 cm,  drys med flormelis og kartoffelmel så skumfidusmassen ikke klæber for meget til papiret, pensl evt. med en smagsneutral olie inden flormelis drysse over bagepapiret.
Hæld skumfidusmassen i formen og spred det ud til et jævnt lag.
Si mere flormelis over toppen og lad massen tørre i mindst 3 timer og gerne over natten i køleskabet.
Efter 3 timer kan den stivnede masse forsigtigt løsnes fra bagepapiret og  derefter klippes eller skæres med en pizzakniv. Drys fx med frysetørret bærpulver, dyp dem i smeltet chokolade el. lign.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere