Opskrift på skumfiduser ca. 450 g

9 blade husblas lagt i blød i 1,5 dl vand
455 g sukker
1 spsk flydende glykose
2 dl vand
2 pasteuriserede æggehvider
Flormelis, til drys

Opblød husblassen i koldt vand.
Pisk æggehviderne meget stive.
Kog sukker, glykose og vand sammen i en tykbundet gryde – blandingen skal koge til den når 127 grader på sukkertermometeret.
Tag gryden af varmen og opløs de bløde husblasblade samt vandet de har ligget i, i siruppen. Hæld den varme sirup op i en kande og hæld langsomt siruppen i æggehviderne, mens du stadig pisker. Blandingen bliver tyk og skinnende. Bliv ved med at piske i ca. 10 min.
Put bagepapir i en form der ca. måler 20×30 cm,  drys med flormelis og kartoffelmel så skumfidusmassen ikke klæber for meget til papiret, pensl evt. med en smagsneutral olie inden flormelis drysse over bagepapiret.
Hæld skumfidusmassen i formen og spred det ud til et jævnt lag.
Si mere flormelis over toppen og lad massen tørre i mindst 3 timer og gerne over natten i køleskabet.
Efter 3 timer kan den stivnede masse forsigtigt løsnes fra bagepapiret og  derefter klippes eller skæres med en pizzakniv. Drys fx med frysetørret bærpulver, dyp dem i smeltet chokolade el. lign.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *