Hindbær har en skøn kombination af intens sødme kombineret med masser af syre og skarphed. Smagen er kraftig og parfumeret, så der er virkelig smæk på smagen i dette lille, skrøbelige bær.
Sæson
Juni til august.
Anvendelse
Hindbærret er en sand prinsesse inden for bærverdenen. Sartrødt i farven og umådelig skrøbeligt. I gamle dage blev bærret da også regnet for at være blandt de fineste spiser for herskabelige ganer. Hindbær tåler ikke vand og skal helst spises samme dag, som de er plukket, da de let mugner og forgår. Skal man skylle bærrene, skal det ske i en si, som hurtigt dyppes i en skål vand. Lader man bærrene ligge i vandet eller skyller dem under rindende vand, risikerer man at smide smagen ud med skyllevandet. Hindbær tåler heller ikke køleskab, for de optager let smagen af de øvrige madvarer, ligesom kulden heller ikke er befordrende for smagen. Når det så er sagt, så er hindbær en skøn sommerspise, som kan anvendes til alskens herligheder såsom kager, is, sorbet, tærter, smoothies, syltetøj, saft, kompot, muffins og coulis. Hindbær og mandler er en skøn forening, hvor mandlerne nedtoner bærrets skarphed. Mørk og lys chokolade, jordbær, vanille og abrikos klæder også hindbær. Men klassikeren er og bliver hindbær og fersken, en kombination opfundet af den franske kok Auguste Escoffier til den australske operadiva Nellie Melba, derfor kaldes kombinationen for peach melba. Escoffier pocherede fersknerne og serverede dem uden skind med en intens hindbærcoulis, cremet vanilleis og et drys af friske mandler.
Opbevaring
Køligt, men ikke i køleskab. Hindbær kan fryses.