Hestekød har en mørk og let sødlig smag, der kan minde om en blanding mellem oksekød og vildt, og så er det meget fedtfattigt.

Sæson
Fås hele året.

Anvendelse
Om det er hestens status som kæledyr eller hestekødets gamle ry for at være fattigmandskost, der afholder danskerne fra at sætte hestebøffer på menuen, er uvist. Men i hvert fald spiser danskerne en forsvindende lille mængde hestekød hvert år. Den ringe efterspørgsel har da også betydet, at det kan være svært at få fat på hestekød, og det er en skam, for hest er både velsmagende, fedtfattigt og billigt. I oldtiden var hesten et vigtigt offerdyr som led i rituelle handlinger, så da kristendommen gjorde sit indtog, forbød kirken straks hestekød og stemplede det som hedensk. Dette forbud bed sig godt fast frem til begyndelsen af 1800-tallet, hvor man igen begyndte at sætte pris på hestens gode kød. Før i tiden skulle man til en særlig hesteslagter for at få hestekød, en foranstaltning, der skulle forhindre, at hestekød blev solgt som oksekød. Og det var der en grund til, for hestekød minder nemlig så tilpas meget om oksekød, at det kan være svært at smage forskel. Hestekød kan tilberedes på samme vis som oksekød fx steges som bøffer eller hakkes og fyldes i lasagne. Det anbefales dog at spise kød fra så unge heste som muligt, for heste optager dioxin fra græs og jord, og det ophobes i hesten gennem hele dens levetid. Af samme grund anbefaler Fødevarestyrelsen, at man kun spiser hest højst en gang om ugen.

Opbevaring
Køl eller frys.

Hvor kan det købes
Hos slagtere, der forhandler hestekød.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER