Hellefisk

Hellefisken er en stor fladfisk med smukt, lyst kød og masser af fedme i smagen. Især i vintermånederne er den en delikat spise, hvor det kolde vand giver fisken en fast kødstruktur.

Sæson
Fås hele året, men kvaliteten er bedst omkring jul.

Prøv fx Røget hellefisk med hindbærperler og surdejscroutoner

Anvendelse
Hellefisken, der er i familie med den imponerende helleflynder, lever lidt i skyggen af sin fætters populæritet. Mange har dog fået øjnene op for røget hellefisk, men også i fersk tilstand har hellefisken meget at byde på. Hellefisken er en koldtvandsfisk, der lever i Nordatlanten og ofte fanges omkring Isefjorden på Grønland. Den kan dog også findes i farvandene omkring Danmark, bl.a. i Skagerrak. Hellefisken lever af små fisk og skaldyr, og det giver kødet en dejlig smag samt en klædelig fedme. Som oftest støder man på hellefiskfileter, som er fine at bage i ovnen, grille eller stege på panden. Smagen er mild og lys og har godt af enkle krydringer, der ikke fuldstændigt overdøver smagen fx helt enkelt med dild, fennikel og citron. Den røgede hellefisk er mere fed og tung i smagen og har godt af syrligt modspil fra fx æble.

Prøv fx Ceviche med chili og koriander

Opbevaring
Køl eller frys.

Hvor kan den købes
Hos fiskehandleren.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER