Hellefisken er en stor fladfisk med smukt, lyst kød og masser af fedme i smagen. Især i vintermånederne er den en delikat spise, hvor det kolde vand giver fisken en fast kødstruktur.

Sæson
Fås hele året, men kvaliteten er bedst omkring jul.

Prøv fx Røget hellefisk med hindbærperler og surdejscroutoner

Anvendelse
Hellefisken, der er i familie med den imponerende helleflynder, lever lidt i skyggen af sin fætters populæritet. Mange har dog fået øjnene op for røget hellefisk, men også i fersk tilstand har hellefisken meget at byde på. Hellefisken er en koldtvandsfisk, der lever i Nordatlanten og ofte fanges omkring Isefjorden på Grønland. Den kan dog også findes i farvandene omkring Danmark, bl.a. i Skagerrak. Hellefisken lever af små fisk og skaldyr, og det giver kødet en dejlig smag samt en klædelig fedme. Som oftest støder man på hellefiskfileter, som er fine at bage i ovnen, grille eller stege på panden. Smagen er mild og lys og har godt af enkle krydringer, der ikke fuldstændigt overdøver smagen fx helt enkelt med dild, fennikel og citron. Den røgede hellefisk er mere fed og tung i smagen og har godt af syrligt modspil fra fx æble.

Prøv fx Ceviche med chili og koriander

Opbevaring
Køl eller frys.

Hvor kan den købes
Hos fiskehandleren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *