Havtasken har fint, hvidt kød, der betragtes som lidt af en delikatesse pga. den magre, faste konsistens, der er meget let at tilberede.

Sæson
Fås hele året, men er særligt velsmagende fra september til januar.

Anvendelse
Havtasken er et rigtigt godt eksempel på en fisk, der er værdsat for sine indre værdier, for dens udseende er bestemt ikke specielt indbydende. En tredjedel af fisken udgøres af dens enorme hoved med en gigantisk mund fyldt med spidse tænder. De sidste to tredjedele er dog meget delikate og tilmed lette at tilberede. Havtasken egner sig simpelhen til langt de fleste tilberedninger, hvor den holder konsistensen uden at smuldre eller flage. Havtaske bruges ofte i forbindelse med hummer, da de to havdyr klæder hinanden godt, og så er det en mager og sund fisk.

Opbevaring
Køl eller frys.

Hvor kan den købes
Hos fiskehandleren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *