Havtaske

Havtasken har fint, hvidt kød, der betragtes som lidt af en delikatesse pga. den magre, faste konsistens, der er meget let at tilberede.

Sæson
Fås hele året, men er særligt velsmagende fra september til januar.

Anvendelse
Havtasken er et rigtigt godt eksempel på en fisk, der er værdsat for sine indre værdier, for dens udseende er bestemt ikke specielt indbydende. En tredjedel af fisken udgøres af dens enorme hoved med en gigantisk mund fyldt med spidse tænder. De sidste to tredjedele er dog meget delikate og tilmed lette at tilberede. Havtasken egner sig simpelhen til langt de fleste tilberedninger, hvor den holder konsistensen uden at smuldre eller flage. Havtaske bruges ofte i forbindelse med hummer, da de to havdyr klæder hinanden godt, og så er det en mager og sund fisk.

Opbevaring
Køl eller frys.

Hvor kan den købes
Hos fiskehandleren.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER