Havkat er en lys fisk med saftigt, fast kød og en mild og middelfed smag. Desuden indeholder havkatten få ben.

Sæson
April til juni, men fås hele året.

Anvendelse
Havkatten er bestemt ikke nogen skønhedsdronning med sit store hoved med en ordentlig mund, prydet af lange hugtænder. Faktisk er den så grim, at den for det meste præsenteres filetteret eller i hvert fald hovedløs. Den brungrønne fisk er da også en ilter herre med et krafigt bid, der uden problemer kan knække skallen på en musling. Havkatten har med andre ord lidt af et imageproblem, og man har da også forsøgt at pynte på dens fremtoning ved at give den et mere tilforladeligt navn, havkat kaldes også for koteletfisk. Men her stopper den negative omtale af denne fisk også, for havkatten er meget velegnet som spisefisk. Havkatten lever nemlig af skaldyr og krabber, en diæt, der virkelig kan smages. Kødet er saftigt og mildt og stort set uden ben, derfor er havkatten også lettere at lokke i børn. Der er nærmest frit slag på alle hylder, når det gælder tilberedning af havkat. Den kan steges, bages, dampes, koges og bruges i suppe eller stuvninger, bare man husker ikke at give den for meget, så kødet bliver tørt og kedeligt.

Opbevaring
Køl eller frys.

Hvor kan den købes
Hos fiskehandleren.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER