Havbarsen er en særdeles velsmagende fisk i aborrefamilien, den har hvidligt kød, med en let fedme og holder faconen godt, når den koges.

Sæson
Fås hele året.

Anvendelse
Havbarsen er en delikat, men lidt overset spisefisk, der er i familie med aborren. De kaldes også for havbras og er sølvglinsende med sort ryg. Kødet har en god evne til at holde faconen, når fisken koges eller dampes, hvilket gør den meget velegnet til kolde fiskeanretninger. En anden fordel ved havbarsen er, at den kun har få ben, og at de er lette at fjerne. Havbarsen kan også grilles og bages, og da den typisk ikke bliver større end en halv meter, så er den oplagt at tilberede hel.

Opbevaring
Køl eller frys.

Hvor kan den købes
Hos fiskehandleren.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere